[:mk]#10МИНУТИ на ТВ21: Македонија на патот кон ЕУ, кога зелено светло за преговори?[:]

[:mk] За патот на Македонија кон ЕУ, кога зелено светло за отпочнувње на пристапните преговори и многу повеќе во гостување на извршната директорка на ЕУРОПРОСПЕРА Александра Димовска во “10 минути” на ТВ21. “Добро е познато дека добрососедските односи се една од клучните компоненти за евроинтеграцискиот процес. Во овој сегмент РСМ направи Read more…

[:mk]Интервју на Извршната директорка на ЕУРОПРОСПЕРА за сараевско “Oslobodjenje” [:]

[:mk] “Aleksandra Dimovska: Nadstranački dijalog bi BiH brzo uveo u NATO” За придобивките од членството на Северна Македонија во НАТО, евро-атлантските перспективи на Босна и Херцеговина како и регионалните предизвици и можности, прочитајте го интервјуто на извршната директорка на ЕУРОПРОСПЕРА Александра Димовска во дневниот весник од Сараево Oslobodjenje. Целото интервју е Read more…

[:mk]Среќни сме да ја објавиме нашата веб-страна![:en]We are pleased to announce the launch of our website![:]

[:mk]После неколку недели напорна работа и посветеност, среќни сме да Ве известиме дека нашата веб-страна е објавена! Посетете не на www.europrospera.org.mk и запознајте се со нашата работа. Ние редовно ќе ја ажурираме нашата веб-страна со соопштенија за активности, извештаи и публикации, објави на нашиот блог, како и релевантни информации за Read more…