ИСТРАЖУВАЧКИ ОБЛАСТИ

кои се фокусираат на
основните прашања поврзани со
процесот на пристапување во ЕУ

СТРУЧЕН ТИМ

кој нуди експертиза по прашања поврзани
со процесот на пристапување во ЕУ
на национално и регионално ниво

ВОДЕЧКИ ПРИНЦИПИ

прогресивност, соработка, транспарентност, стручност и разновидност

POLICY RESEARCH AREAS

focusing on fundamental issues
related to EU accession

TEAM OF EXPERTS

bringing together knowledge and skills
to advance national and regional
EU integration processes

GUIDING PRINCIPLES

progressiveness, collaboration, transparency,
excellence and diversity

[:mk]

ЗА НАС

Ние сме независна, невладина и непрофитна тинк-тенк организација посветенa на унапредувањето на евроинтеграцискиот процес на Северна Македонија и Западниот Балкан

 

ИСТРАЖУВАЧКИ ОБЛАСТИ

Ние сме посветени кон адресирање на основните прашања со кои се соочуваат Северна Македонија и Западниот Балкан како дел од нивниот процес на пристапување во ЕУ

Европска надворешна политика | Фундаментални човекови права, анти-дискриминација и родова еднаквост | Млади | Европска и трансатлантска безбедност | Демократизација, владеење на правото и добро владеење | Дигитална агенда и регионална поврзаност |

[:en]

ABOUT US

We are an independent, nonpartisan, and nonprofit think tank organization dedicated to advancing the European integration process in North Macedonia and the Western Balkans

POLICY RESEARCH AREAS

We are dedicated to addressing the fundamental issues faced by North Macedonia and the Western Balkans as part of their EU integration process

EU foreign policy | Fundamental human rights, anti-discrimination and gender equality | Youth | European and transatlantic security | Democratization, rule of law and good governance | Digital agenda and regional connectivity

[:]

За повеќе информации / For more information

АКТИВНОСТИ

[:mk]#10МИНУТИ на ТВ21: Македонија на патот кон ЕУ, кога зелено светло за преговори?[:]

[:mk] За патот на Македонија кон ЕУ, кога зелено светло за отпочнувње на пристапните преговори и многу повеќе во гостување на извршната директорка на ЕУРОПРОСПЕРА Александра Димовска во “10 минути” на ТВ21. “Добро е познато дека Read more…

[:mk]Интервју на Извршната директорка на ЕУРОПРОСПЕРА за сараевско “Oslobodjenje” [:]

[:mk] “Aleksandra Dimovska: Nadstranački dijalog bi BiH brzo uveo u NATO” За придобивките од членството на Северна Македонија во НАТО, евро-атлантските перспективи на Босна и Херцеговина како и регионалните предизвици и можности, прочитајте го интервјуто Read more…

[:mk]Проекција на документарниот филм “Ohrid and beyond”[:]

[:mk] Центарот за европски истражувања и анализи и Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците, по повод 20 години од потпишување на Охридскиот рамковен договор, на 12 август организираше проекција на документарниот филм “Ohrid Read more…

[:mk]Панел дискусија: “Триесет години независност и евро-атлантските перспективи на Република Северна Македонија”[:]

[:mk] На 22 јуни, ЕУРОПРОСПЕРА организираше панел дискусија на тема “Триесет години независност и евро-атлантските перспективи на Република Северна Македонија” во просториите на Млади Хаб. Голема чест и задоволство беше да го имаме како главен Read more…

Контакт / Contact

Центар за европски истражувања и анализи ЕУРОПРОСПЕРА

  +389 

  contact@europrospera.org.mk

  www.europrospera.org.mk

  бул. АСНОМ бр. 44/2-9, 1000 Скопје,
     Република Северна Македонија

 Понеделник до Петок
      09:00 - 17:00