#10МИНУТИ на ТВ21: Македонија на патот кон ЕУ, кога зелено светло за преговори?

За патот на Македонија кон ЕУ, кога зелено светло за отпочнувње на пристапните преговори и многу повеќе во гостување на извршната директорка на ЕУРОПРОСПЕРА Александра Димовска во “10 минути&#82…

Интервју на Извршната директорка на ЕУРОПРОСПЕРА за сараевско “Oslobodjenje”

“Aleksandra Dimovska: Nadstranački dijalog bi BiH brzo uveo u NATO” За придобивките од членството на Северна Македонија во НАТО, евро-атлантските перспективи на Босна и Херцеговина како и …

Проекција на документарниот филм “Ohrid and beyond”

Центарот за европски истражувања и анализи и Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците, по повод 20 години од потпишување на Охридскиот рамковен договор, на 12 август организираше пр…

Панел дискусија: “Триесет години независност и евро-атлантските перспективи на Република Северна Македонија”

На 22 јуни, ЕУРОПРОСПЕРА организираше панел дискусија на тема “Триесет години независност и евро-атлантските перспективи на Република Северна Македонија” во просториите на Млади Хаб. Голема чест и зад…

Панел дискусија: “Обединети во различностите: Рамноправност и недискриминација во Република Северна Македонија”

На 14 јуни, ЕУРОПРОСПЕРА одржа панел дискусија на тема “Обединети во различностите: Рамноправност и недискриминација во Република Северна Македонија,” во просториите на Министерството за политички сис…